Olika typer av gravstenar

Minnet av en begravning bär man med sig hela livet och därför är det viktigt att den blir personlig och helt enligt önskemål. Petterssons Stenhuggeri erbjuder ett stort utbud av dekor- och motivsortiment för gravstenar. I vår verkstad utför vi även textkompletteringar på befintliga stenar, renoveringar, rengöringar och liknande. Vår utgångspunkt är alltid att tillverka gravstenar utifrån personliga och speciella önskemål. Låt oss hjälpa er med en minnesvärd och personlig gravsten!

Ta mig direkt till våra broschyrer över gravstenar HÄR!

Skräddarsydda gravstenar

Ni väljer själv hur text, dekor, stenens form och bearbetning ska se ut. Stående gravstenar går att få med eller utan sockel. Vi har ett mycket stort dekor- och motivsortiment och vi ritar även upp nya personliga dekorer i de fall man har ett speciellt önskemål. Vi har också ett stort antal gravstens tillbehör att smycka stenen med, såsom sparvar, kors, hjärtan och blommor i brons eller vita duvor gjorda i komposit. Observera att dessa tillbehör inte ingår i priserna här på hemsidan. Ladda gärna ner våra broschyrer för mer inspiration.

Trygg helhetslösning

Petterssons Stenhuggeri har lång och gedigen erfarenhet av att tillverka, leverera och montera gravstenar. Känn dig trygg med att vi hjälper dig genom hela processen från inspiration, beställning till montering. Vi har även ett fordon utrustat för att utföra graveringar på plats av gravstenar som är för stora för att hämta in till stenhuggeriet. Vi erbjuder en trygg helhetslösning av högsta kvalitet till mycket konkurrenskraftiga priser.

Personliga gravstenar  

En begravning ska vara något fint, något du bär med dig i minnet hela livet och kan se tillbaka på med en älskvärd känsla. Petterssons Stenhuggeri tillverkar personliga gravstenar utifrån önskemål. Hos oss får du hjälp med både inspirationbeställning och montering av gravsten. Med ett stort utbud av både dekor- och motivsortiment utformar vi gravstenar som blir extra minnesvärda, familjära och personliga 

10 saker du bör tänka på innan beställning av gravsten: 

  • Är det en minneslund, askgravlund eller askgravplats som någon valt ska inte en gravsten användas. 
  • Normalt sett används endast gravsten vid en kist- eller urngrav. 
  • Kika gärna igenom våra broschyrer för att få inspiration gällande både modeller, storlekar, texter, dekorer och andra utsmyckningar. 
  • Ska stenen vara stående eller liggande? Med eller utan sockel? 
  • Kika gärna innan på befintliga gravstenar i tänkt gravkvarter för att skapa dig en uppfattning om vilken typ som är lämplig och godkänd i just er kyrkogårdsförvaltning. 
  • På de flesta gravplatserna finns det gravkvarter, dessa kvarter har olika specifika regler som man behöver förhålla sig till gällande gravstenens utformning och stil. 
  • Kyrkogårdsförvaltningen måste ge ett tillstånd innan en ny gravsten får monteras. 
  • Födelse- och dödsdatum är det vanligaste att gravera in på stenen samtidigt som en hälsning från anhöriga blir allt vanligare. Något i klass med ”Aldrig glömd – evigt älskad. Vila i frid!” 
  • I väntan på montering efter begravningen är genomförd kan det vara en bra idé att märka ut med en gravmarkör vilken grav det är som gäller.  
  • Ska stenen vara med eller utan fundament? Ett fundament ger framförallt ett extra säkert resultat som gör att gravstenen kommer att stå stadigt och säkert.

Beställning av skräddarsydda gravstenar  

Petterssons Stenhuggeri har både lång och gedigen erfarenhet av att tillverka, leverera och montera gravstenar. Vi har fordon som är utrustade för att utföra graveringar på plats av gravstenar som är för stora för att hämta in till stenhuggeriet. Hos oss kan du beställa skräddarsydda gravstenar av högsta kvalitet till mycket konkurrenskraftiga priser. 

Kontakta oss för rådgivning och beställning

Det kan vara bra att läsa igenom våra köpråd innan du bestämmer dig. Ladda gärna ner våra broschyrer för mer inspiration. Har du några frågor om oss eller funderar du på att beställa en skräddarsydd gravsten? Välkommen att kontakta oss för konsultation, inspiration och beställning av gravsten.

Fyra olika kategorier av gravstenar

Nedan presenterar vi fyra olika kategorier av stenar. Gravstenarna vi visar här är endast exempel för att ge inspiration och underlätta ditt val. Alla stenar går att få i princip i vilken form ni än önskar. ​​

KONTAKTA OSS

Petterssons Stenhuggeri AB
Magnetvägen 16, 461 38 Trollhättan

Telefon: 0520-49 40 60
Mail: info@tsten.se

Org.nr: 559295-0306
Bankgiro: 735-1695

BIC NDEASESS
SE69 9500 0099 6034 1858 9655

ÖPPETTIDER

Vardagar 07:00 – 16:00

Boka gärna tid innan Ditt besök.

SEMESTER vecka 28-31.

FRAKT INGÅR

Med oss kan du vara trygg med att alla stenar monteras säkert och enligt gällande bestämmelser.

Frakt och montering ingår vanligtvis när du beställer gravsten hos oss.