Petterssons Stenhuggeri AB

Petterssons Stenhuggeri grundades 1952 och har sedan starten arbetat framförallt med gravstenar. Vår tillverkningsanläggning finns i Trollhättan och är mycket modern. Här producerar vi gravstenar till konkurrenskraftiga priser. I verkstaden utförs även textkompletteringar på befintliga gravstenar, renoveringar, rengöringar och liknande.

 

I Trollhättan finns vår fina utställningshall med över 85 gravstenar i olika modeller, bearbetningar, stenarter och graveringar.

 

HITTA HIT!

 

Vår monteringsavdelning, med fyra lastbilar, utför arbeten ute på kyrkogårdarna. Vi har även ett fordon utrustat för att utföra graveringar på plats i de fall gravstenen är för stor för att hämta in till stenhuggeriet. Petterssons Stenhuggeris distriktskontor finns i Trollhättan, Göteborg och Osby. Dessa försäljare har även möjlighet att kunna följa med ut på kyrkogårdarna i sitt område för att ni på bästa sätt ska få hjälp med ert köp av gravsten. Därutöver har vi återförsäljare av våra stenar över hela Sverige. Under kontakta oss i menyn finner du aktuella kontaktuppgifter.

Stenhuggeri med mångårig erfarenhet 

Petterssons Stenhuggeri är ett modernt stenhuggeri med lång erfarenhet och hög kompetens. Det är två av nycklarna som har gett oss en gedigen grund att stå på samt att vi har kunnat specialiserat oss på att tillverka just gravstenar. Genom flera generationer har vår kunskap förts vidare, förvaltats, utvecklats och tagit oss dit vi är idag.  

Beprövade stenarter 

Samtliga gravstenar som tillverkas i vårt stenhuggeri är beprövade stenarter som är noga utvalda för att de klarar av vårt nordiska klimat.  

Vårt dagliga hantverk 

I Trollhättan finner du vårt stenhuggeri där vi dagligen tillverkar gravstenar. Med både maskinellt och manuellt hantverk kan vi leverera helt unika gravstenar samt erbjuda helhetslösningar utöver det vanliga. Låt oss bara få veta dina personliga önskemål! 

Utforma dina stenar efter tycke och smak 

Förädling av sten är, trots alla tekniska hjälpmedel något som kräver extrem noggrannhet. Våra tekniska hjälpmedel underlättar otroligt mycket för oss dagligen och gör att vi kan utforma stenar precis efter dina önskemål vad gäller storlek, form, dekorer och andra tillbehör.  

Leverans och montering 

Efter tillverkningen hjälper vi till med leverans och montering av gravstenen på önskad plats. Med oss som tillverkare och leverantör kan du känna dig trygg med att alla stenar monteras hållbart, säkert och helt enligt gällande bestämmelser. 

Övrigt arbete

Utöver tillverkning och montering utför vi även textkompletteringar på befintliga gravstenar samt renoveringar och rengöringar. 

Kontakta oss för personlig rådgivning 

Har du några frågor om vårt stenhuggeri, priser, leveranser eller funderingar på att beställa en skräddarsydd gravsten? Varmt välkommen attkontakta oss så hjälper vi dig! 

KONTAKTA OSS

Petterssons Stenhuggeri AB
Magnetvägen 16, 461 38 Trollhättan

Telefon: 0520-49 40 60
Mail: info@tsten.se

Org.nr: 559295-0306
Bankgiro: 735-1695

BIC NDEASESS
SE69 9500 0099 6034 1858 9655

ÖPPETTIDER

Vardagar 07:00 – 16:00

Boka gärna tid innan Ditt besök.

FRAKT INGÅR

Med oss kan du vara trygg med att alla stenar monteras säkert och enligt gällande bestämmelser.

Frakt och montering ingår vanligtvis när du beställer gravsten hos oss.